Saturday, May 14, 2011

Veil:DIY or tempah or beli dah siap?

 Saya sgt suke design ni:

   source: google
DIY:

1.Kena beli border lace or apa2 lace yg seswai dgn baju.
2.Harga border lace agak mahal:

menurut Pn.Faradiba harga border laca starts from RM115-RM150 per meter.Saya beli lace yang full yang leh buat baju,but not a french lace,harga RM170 per panel.Takde yg leh beli per meter,sbb kaler yg saya cari sangat susah nak jumpa.Beli kat Gulatis

TEMPAH:

1.Boleh sgt nak tempah,tapi kaler yg saya mahu sangat susah nak jumpa if x bagi potongan kain kat tukang jahit.

2.Saya takde masa nk cari tukang ahit unless tempah kat internet.So sy mls nk pos2 sample kain.

BELI SIAP:

1.Kaler veil tu susah nak cari.confirm x match dgn baju sy.Semalam sevey kat Silk Store,RM350 untuk harga beaded veil yang x berapa cantek tu.Mahal tp tak cantik.Not worth buying.

pk punya pk,nk DIY cam cara yang cik lijah ajar =)

5 comments:

  1. saye rasekn..better awak beli yg dh siap..kalau kt kl maybe boleh try tengok kt ampang park..byk choice tapi mahal sikitla..

    kalo nk diy pun boleh jgak..

    tapi saye tempah sbb kain lace hantaran tunang ade lebih..so sekali harung buat baju akad skali dgn veil~

    anyway..your call dear :)

    ReplyDelete
  2. saya xingat dah post comment ke belum. baik wat sendiri, murah dan xsusah sgt hehe... nanti me wat entry pasal nih...

    ReplyDelete
  3. tq dear for your opinion...mcm ramai buat sendiri jek...hehe..yes,gonna DIY!

    ReplyDelete